Totaal aantal pageviews

zondag 30 november 2014

Griep


We hebben griep. Vogelgriep om precies te zijn en we hebben een staatssecretaris. Ene Sharon Dijksma van kinderdagverblijf "het plofkuiken". Ik vraag mij bij haar optreden altijd meteen af wat erger is: een griepje of de staatssecretaris. Van het griepje kun je in ieder geval middels een ruiming worden verlost. Nu hebben ze mij altijd uitgelegd dat elke “gek met gebrek” moet worden gerespecteerd en dat elke vogel, grieperig of niet, zingt zoals die is gebekt. En dat je lijsters hebt en kraaien. Maar je mag je toch wel afvragen of iemand voldoende power en uitstraling heeft om zo'n zware functie te kunnen uitoefenen. In haar geval zou ik liever opteren voor een functie als staatssecretaris voor kleuterzaken. Of een managementfunctie bij de punnikafdeling van de wolfabriek “de Scheepjeswol” uit het christelijke Veenendaal. Tenminste, als dat nog bestaat..

Om de vogelgriep te bestrijden heb je echte kerels nodig. Kerels zoals bijvoorbeeld de houthakkers van de PVV. Mensen zoals Machiel de Graaf. De man die ervan overtuigd is dat elke bak stront die vanuit de hemel over ons wordt uitgestort, zijn oorsprong vindt in de Islam. En dan zal het in zijn ziekelijke beleving vast wel gaan over geitenstront. Het Wildersgezwets valt vanuit zijn mond natuurlijk best te begrijpen omdat de bestrijding van de Islam nu eenmaal één van de bestaansrechtpeilers vormt van de PVV. Eén van, want er is er natuurlijk nog één: de asielzoeker die eveneens het vuur aan de schenen wordt gelegd. En dan hebben we ook nog een derde: de combo. De mensen die én asielzoeker én moslim zijn... Totaal kansloos.

Ondertussen groeit de vogelgriep uit tot een ware epidemie en weet Dijksma niet meer waar ze het zoeken moet. Tja, en dan blijft er uiteindelijk voor Sharon nog maar één mogelijkheid over: de zondebok theorie. Het beproefde PVV middel. En zoals dat dan gaat, de eerste stap is inmiddels succesvol in die richting gezet. Trekvogelende asielzoekers krijgen de schuld. Ze vliegen al trekkend over ons land en storten af en toe een klontje vogelpoep over ons heen. En volgens de niet bewezen Dijksma theorie zit die vol griepvirussen. Alle reden dus om ze meteen het land uit te schieten.

Voorlopig echter zit onze pluimveesector met de gebakken kippen. Deze worden collectief vergast en per vrachtwagen afgevoerd naar het dichtstbijzijnde crematorium waar het spul de hemel in wordt geblazen. Ondertussen huppelt Dijksma als een dartel veulentje hand in hand met onze Koning door de getroffen gebieden en dreunt een vrolijk rijmpje wat ze pasgeleden op de kinderopvang van het ministerie heeft geleerd. “één kip was geen kip, twee kip was een halve kip en drie kip was een plof-kip”.

Brompot

1 opmerking:

 1. Wanneer wij minder vleesindustrie in ons land hebben verdwijnt er veel werkgelegenheid.
  Maar de kans op de vreselijkste ziekten verdwijnt ook.
  Onze eetgewoonten zullen ook een stuk gezonder worden.
  De benodigde Zorg voor welvaartskwalen wordt dan ook kleiner / goedkoper.

  De kans op een buitenlandse boycot voor onze voedingsindustrie wordt ook kleiner.

  Of ben ik nu te simpel ???

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen