Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 november 2014

Lijden


We stevenen af op een nieuw record. Het zal waarschijnlijk niet worden opgenomen in het beroemde Guinness book of records, daarvoor is het te gevoelig, maar ik denk dat het binnenkort wel wordt meegenomen in de begroting van het ministerie van volksgezondheid. Waar die Martin van Rijn de knuppel zwaait. Het gaat over het aantal euthanasiegevallen want we stijgen namelijk met stip en naderen nu de magische grens van 5000 gevallen per jaar.

Dat biedt begrotingstechnisch natuurlijk een onverwachte meevaller. Wellicht dat Martin er iets mee kan met zijn zieltogende bejaardenzorg. Onder het motto “de één zijn dood is de ander zijn brood” zou hij een paar extra medewerkers kunnen rekruteren zodat in ieder geval zijn ouders onder permanent toezicht worden geplaatst. Zodat ze niet meer kunnen ontsnappen om vervolgens voor de camera’s het beleid van zoonlief ter discussie te stellen. Daar heeft Martin last van.

Van discussies heeft overigens ook Mark Rutte last. Dat gaat nog steeds over het neergehaalde vliegtuig. En dan met name over de manier waarop hij de zaak heeft afgehandeld. Hij had volgens critici direct na de crash met dat Russische gajes moeten overleggen over het bergen van de slachtoffers. Maar dat gaat onze keurige Mark natuurlijk niet doen. En terecht. Gajes maak je af, daar ga je niet mee in gesprek. En om aan die discussie een eind te maken is hij dat even uit gaan leggen in Maleisië. En vervolgens in Australië.

In Australië gaan ze er overigens heel anders mee om. Premier Tony Abbott loopt zich al maanden op te naaien en hij heeft aangekondigd binnenkort Poetin aan te willen pakken tijdens de G20. Als ik het goed heb begrepen grijpt hij hem bij zijn Russische strottenhoofd, trekt hem vervolgens over de vergadertafel, rukt hem de kop van zijn boevenromp om hem vervolgens als een oer-Russische buk-raket terug naar huis te trappen.

Inmiddels heeft keurige Mark hem tijdens een gezellig fietstochtje ietwat kunnen kalmeren. Dat moet ook wel want we hebben de Russen nog nodig. We gaan namelijk de MH17 bergen en volgens een woordvoerder van TNO hem thuis weer in elkaar lijmen.

Doel van deze lijmactie is om er achter te komen hoe hij is geraakt. Als hij namelijk aan de bovenkant is geraakt, dan is de raket van boven gekomen. Mocht blijken dat hij aan de onderkant is geraakt, dan kwam het projectiel van beneden. Altijd interessant om te weten.

Terug naar het verhaal van de euthanasie. Ik heb begrepen dat Trijntje Oosterhuis is uitverkoren om ons komend jaar te vertegenwoordigen op het songfestival. En dat Anouk het liedje gaat schrijven. Ik benieuwd waar het over gaat. Vorige keer zong ze zelf over vogels die van het dak pleurden. Wellicht dat ze nu iets kan schrijven over de bedreigde bejaardensoorten  van Martin van Rijn. Wat dit met euthanasie te maken heeft ? Alles. Ik zou willen adviseren heel snel de stekker uit het Festival te trekken. Het wordt weer een ondraaglijk lijden…

 

Brompot.    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten