Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 november 2014

Nieuwe wereld


Ik zag het afgelopen week gebeuren. Op het journaal het beeld van een koppel uitzinnige raketgeleerden die spontaan in hun broek plasten vanwege het simpele feit dat een twaalf jaar geleden de hemel ingeschoten oliedrum ergens op een komeet was gepleurd. En dat hij een berichtje naar de aarde had gestuurd dat alles goed was. Ik vraag me dan altijd weer af wat we er mee moeten. Natuurlijk, de techneut in mij vindt het prachtig, een technisch hoogstandje, maar in de rol van Brompot vind ik het niks.

Er verscheen ter verduidelijking ook nog een professor Zonnebloem in beeld die uitlegde dat de landing heel belangrijk was, omdat wij als mensheid op deze manier eindelijk onze nieuwsgierigheid konden bevredigen. Hoe of de aarde ooit was ontstaan. Ik vroeg me vervolgens af of het dan ook mogelijk zou zijn met deze wetenschap een nieuwe aarde te boetseren. Dan heeft de investering in het vliegende schroot  tenminste nog een beetje nut gehad. Maar mij is inmiddels duidelijk geworden dat we dan weer een paar miljard jaar moeten wachten voordat we terecht kunnen. En dat duurt dan weer nét iets te lang.

Op zich is dat natuurlijk best jammer want we zouden een nieuwe wereld goed kunnen gebruiken. Om opnieuw te kunnen starten. Om hem op dusdanige wijze in te richten dat we verlost raken van een aantal kwelgeesten. Kwelgeesten zoals de diverse Godsdienstfanaten die hun overtuiging bij anderen naar binnen willen “kalasnikovven”. Of mensen zoals de twee aan de dijk gezette en inmiddels geroyeerde PVDA tweede Kamerleden die vervolgens vanuit hun “emotie” de wens uitten “moge Allah je straffen”.

Ik vraag me overigens af of er nog een Koran in de Tweede Kamer staat zodat bange Samson nog even kan nakijken wat de verwensing nu precies betekent. Overigens zijn dit soort uitspraken koren op de molen van onze andere kwelgeest: Geert Wilders. De man die juist dit soort akkefietjes gebruikt om zelf overeind te blijven. Hij komt er trouwens ook niet in. 

Ook loslopende Russen wil ik er niet hebben. Zeker gezien mijn recente ervaring met vijfhonderd straalbezopen Russische badmutsen op een Turks vakantie-resort. En dat verbod geldt zeker ook voor kwelgeest Poetin. Alhoewel, die zal zich er wel weer op één of andere manier in-liegen. Terwijl hij op de nieuwe wereld staat weet hij te melden dat hij er niet staat. Omdat hij geen naambordje draagt en niemand kan bewijzen dat hij is wie men denkt dat hij is. De sukkel.

En dan: de wafel en kaas pieten komen er ook niet in. Er is geen enkele behoefte aan surrogaatspul. Een Zwarte Piet is een Zwarte Piet. En daar valt niet aan te tornen. Ook niet in de nieuwe wereld. En als we het er dan toch over hebben: Alles wat tegen de oer-piet heeft staan demonstreren komt niet in aanmerking. Omdat ze niet alleen een bewijs van rationeel onvermogen voor zichzelf afgegeven, maar zeker ook in hun kielzog een kinderfeest tot op het bot proberen te vergallen. En dat gelazer wil ik in mijn wereld niet meer meemaken.

 

Brompot.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten