Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 maart 2015

Beste Wendy van Dijk

Gisteravond mocht ik wat langer opblijven en was bij toeval getuige van de Late Night Show op RTL 4 waar ook jij te gast was. Je kwam geloof ik je nieuwe Glossy promoten. Dat is ook wel nodig want iedereen heeft tegenwoordig een glossy en dan kan een beetje reclame geen kwaad.


Het ging in eerste instantie over je huwelijksreis waarover de Telegraaf wat negatieve berichtgeving had gedaan. Je reisje was blijkbaar vergald doordat je aan de “race” was of zoiets. En jij was daar boos over. Ik denk dan altijd maar zo: “wat gij niet wilt en u geschiedt, doe dat dan ook een ander niet”. Dat was overigens een tegeltjeswijsheid van mijn moeder.

Je hebt namelijk jarenlang onze Chinese bevolking belachelijk lopen maken met je Ushi creatie. En vervolgens eenzelfde poging ondernomen met onze Antilliaanse medemens. Dus laten we het vooral niet over een krantenberichtje hebben over je darmflora.

Wat mij echter nog meer stak in dat programma was het feit dat je ook nog reclame moest maken voor het programma Obese wat ergens in April van start gaat. Dat is dat RTL programma waarin de dikke medemens te kakken wordt gezet. Om het nog beter te kunnen promoten had je een zwaargewicht meegenomen. Het betrof een “winnaar” uit een vorige serie die moest uitleggen waarom hij na het programma weer een dikke honderd kilo zwaarder was geworden. Ik voelde hem al meteen aankomen, het lag natuurlijk niet aan het programma, maar vooral aan hemzelf.

Ik moet eerlijk zeggen Wendy dat ik me verschrikkelijk heb lopen opwinden. Je snapt werkelijk absoluut geen snars van mensen met obesitas. Helemaal niets. Je hebt maar één belang: zoveel mogelijk kilo’s “mens” bij elkaar harken om ze vervolgens zich voor de camera’s het schompes te laten werken  om er kilo’s af te schrapen. Op de diverse tribunes zie je de pillendraaiers, shake-mengers en eigenaren van sportscholen zich in de handen wrijven. “Kom op joh, nog een kilootje eraf”, weer een euro verdient.  

Als ik je goed heb begrepen ben jij aanhanger van stroming “de knop moet om”. Daarmee geef je zelf al aan waarom het steeds weer jojo-achtig mislukt bij deze mensen. Ze hebben helemaal geen knop, laat staan dat je hem kunt omdraaien. Obesitas laat zich niet met knoppen behandelen. Daar is een langdurig non-profit begeleidingsproces voor nodig en zeker geen RTL4 met hun choquerende beelden. Je maakt een karikatuur van hele normale mensen die een eetstoornis hebben. Dokter van Dijk: “De knop moet om…”

Ik denk Wendy, dat je er verstandig aan doet om weer gewoon een figurantenrolletje te gaan vervullen in de serie Moordvrouw. Ga vooral “boeven vangen”, Wendy. En als het gaat om je Glossy: ik heb er wel een goede titel bij: “De Wendy”, magazine voor blont Nederland. Veel succes gewenst.


Brompot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten