Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 maart 2015

Heel Holland…Creatief als we zijn, hebben we in ons kikkerlandje weer een nieuw televisie-format bedacht. Nou ja, bedacht, het zal wel weer ergens van zijn gejat want zelf kunnen we niet zoveel. Het nieuwe format was overigens ook hoog nodig want we zijn inmiddels wel uitgekeken op het vorige format oftewel de talentenshows. Daar valt echt geen droog brood meer mee te verdienen en zijn we ook echt helemaal klaar mee.

Je ziet overigens op dit moment dat er geheel volgens traditie door de armlastige zender SBS6 nog verwoede pogingen worden gedaan om er nog een laatste euro uit te persen. Maar dat gaat eveneens volgens de SBS traditie volledig mislukken. Men heeft namelijk André van Duin ingezet met het één of ander wazig talentenshowtje met poppen. Maar zoals gezegd past het precies bij SBS6 want die hebben een abonnement op kwaliteitsloze “De Mol” pulp.

Neem alleen maar het programma Utopia wat nog steeds tegen beter weten in wordt uitgezonden. En natuurlijk die stijve Friese oetlul van een Piet Paulusma die elke dag met zijn “Oet Morn” onderweg is naar morgen. Bij SBS6 bekruipt mij altijd het gevoel dat de programma’s zijn afgestemd op een publiek met een gelimiteerd aantal hersencellen. Wellicht zegt binnen dat kader het toegevoegde cijfer “6” wel iets.

Een broodnodig nieuw format dus waarmee we onder de verzamelnaam  “Heel Holland” weer jaren vooruit kunnen. Inmiddels hebben we “Heel Holland bakt en kakt” gehad, worden we op RTL4 getrakteerd op “Heel Holland naait” en heeft de EO besloten om het brave moestuinprogramma “Heel Holland zaait” op de buis te kwakken. Het gaat dan om het zaaien van Goddelijk zaad op een ongetwijfeld vruchtbare Veluwse bodem. De potentiele winnaar verwacht uiteindelijk een paradijselijk appel te kunnen oogsten waarmee EO coryfee Andries Knevel in de rol van Adam collega Eva Jinek op haar bank kan verleiden.   

En als we het dan toch over de serie “Heel Holland” hebben, dan passen de komende verkiezingen daar ook feilloos in. Onder de noemer “Heel Holland kiest”  zal komende week een toepasselijke variant op de buis verschijnen. Het gaat om provinciale verkiezingen waarbij ik overigens tot nu toe nog geen enkele provinciale kandidaat heb kunnen ontdekken. Het gaat alleen maar over de booswichtenclub van Rutte die na het debacle met de corrupte Limlanders nu wordt geconfronteerd met het gedoe rond Opstelten en die andere joker, Teeven.  Fredje Teeven die als een goochelende Fred Kaps de miljoenen in zijn hol stak om ze vervolgens bij de eerste de beste crimineel weer op de bankrekening te laten verschijnen.

En het gaat natuurlijk ook over het voortreffelijke optreden van Wilders die zijn ongeloofwaardigheid alleen maar weet te versterken door die corrupte troela van Marjolein Faber te beschermen. Het levert in ieder geval voldoende verkiezingsinspiratie op voor een aanvullende variant. Het heet  “Heel Holland wordt genaaid”. En daar kunnen ze in Hilversum op de verkiezingsdag van 18 maart vast een hele avond mee te vullen.

Brompot

1 opmerking:

  1. Fijn stuk. Ik heb me zojuist, al zappend, van de buis afgekeerd en ik hoop dat jij er wat van zegt.
    Krullebol Sander Dekker die vindt dat er meer stijl op de buis moet, zit naast Patty Brard bij Gordon op de bank. Mijn verstand staat daarbij stil. Is dit het toppunt van egotripperij?

    BeantwoordenVerwijderen