Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 maart 2015

Rariteitenkabinet

De “ouderen” onder ons kunnen het zich vast nog wel herinneren: “Jopie komt, Jopie gaat, Willem komt, Willem gaat, Pietje komt, Pietje gaat… en ze moeten allemaal mee-eten”.  Het stamt uit de conference van Wim Sonneveld ergens uit het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw.  En het blijft actueel want we kunnen het één op één plaatsen in de huidige politiek. Nou ja, politiek, het heeft er weinig meer mee te maken. Het heeft veel meer weg van een duiventil waar af geserveerde postduiven naar terugkeren om nog even lekker uit de ruif te kunnen schransen. “Allemaal mee-eten”, ik bedoel maar.

Het ergste van alles is het beeld wat het oproept. Teeven was niet meer nodig als staatssecretaris, maar komt wel via de achterdeur de Kamer weer in. Opstelten zal dezelfde weg wel bewandelen en zo kunnen  we er de komende tijd meer verwachten. En nee, ik ga het niet over het wachtgeld hebben wat deze mannen naast hun salaris als kamerlid blijkbaar in hun zak kunnen steken.  Ik ga het daar niet over hebben omdat ik dan in een vrije val terecht kom richting bankdirecteuren die er een nog groter potje mee vullen. Ik heb even op een bierviltje uitgerekend: een bestuurdersinkomen van zeven ton per jaar komt neer op een inkomen van een kleine tweeduizend euro per dag. En dat is dan inclusief de vrije zaterdag en zondag.  

“Allemaal mee-eten”, het galmt door mijn hoofd. Zeker als ik al die versnipperde eenlingen in de Kamer zie hangen die alleen maar bezig zijn om “van de straat te blijven”. Eénman fracties die zolang hun inkomen is gegarandeerd met alle winden meewaaien want ik kan me niet voorstellen dat ze voor het belang van de kiezer blijven zitten. Wat moet ik met een fraudeur zoals die Johan Houwers die de hypotheek-kluit heeft belazerd en daar zelfs voor is veroordeeld. Hij wordt er vervolgens door zijn VVD-club uit geflikkerd maar blijft hangen omdat hij “zijn achterban wil blijven vertegenwoordigen”. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op die vierduizend stemmers die een voorkeursstem op hem hebben uitgebracht. Je kunt je afvragen hoe hoog het boevengehalte van deze categorie is.

Nog even terug naar die Johan Houwers als bewoner van het rariteitenkabinet… Ik was recent getuige van een radio-interview met de man waarin hij werd doorgezaagd over zijn frauduleuze hypotheek handelingen. Hij wilde daar verder niet op ingaan. Op de vraag of hij zijn kiezers nog wel onder ogen durfde te komen en of hij eigenlijk nog wel met goed fatsoen in de spiegel kon kijken gaf hij aan dat hij bij het kijken in de spiegel een integere politicus zag staan.

Ik denk dat hij eerst die betonnen plaat voor zijn kop moet laten slopen om vervolgens een open sollicitatie te richten aan de Efteling. Daar geloven ze nog in sprookjes.

Brompot 

 

1 opmerking:

  1. Het aantal mee eters wordt groter en groter.
    Jammer genoeg heeft Oma ( https://omaweetraad.nl/gezondheid/mee-eters ) geen goede raad tegen deze viespeuken.

    Bezorgde groet,

    BeantwoordenVerwijderen