Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 mei 2015

Arrogantie


Gisteravond zat ik onder het genot van een biertje nog even naar het programma van RTL “late avond” te kijken en te luisteren. Daar ondernam een volgens zeggen “bekende Nederlander”, ene Ragas, een verwoede poging om een wazig boekje te promoten totdat er plotseling een bekende stem weerklonk: die van Beau van Erven Dorens. Gevolg: biertje dood, het verkooppraatje van Ragas dood en uiteindelijk ook de kleur van mijn beeldscherm dood. Beau van Erven Dorens. Jantje Arrogantje. Hij kwam uitleggen dat hij terugkeert naar RTL en dat we vanaf augustus weer mogen “genieten” van zijn programma’s.

Ik begrijp nooit zo goed hoe dat loopt bij de omroep. Hij zat bij SBS, presenteerde een aantal meer dan waardeloze programma’s, scoorde zelf ook bagger, neemt vervolgens afscheid en heeft meteen weer een nieuwe baan. Ik vraag me dan altijd weer af hoe wanhopig de omroepen zijn om dit soort tranentrekkende presentatoren binnen te halen. Het zegt toch wel iets over het niveau van de zender. En het vreemde van alles: hij keert nu voor de derde keer terug. Ik zou als bedrijf de voordeur voorzien van zes hangsloten en bij de artiesteningang drie waakhonden plaatsen. Zo’n baan-schuiver zou ik niet meer pruimen in mijn hut.

Behalve in omroepland wordt er momenteel nog meer geschoven. Zo zal naar verwachting ook de eveneens arrogante Sepp Blatter tijdens de aanstaande FIFA vergadering schuiven. Of hij schuift voor de derde keer op de FIFA voorzittersstoel, of hij schuift naar een Zwitsers cellenblok vanwege een verondersteld gevalletje van corruptie binnen zijn club. Deze meneer heeft, net als onze Beau, inmiddels een enorme plaat voor zijn hersens gecreëerd. Maar zo lopen er deze week nog meer...

Zo heeft de burgemeester van Haaksbergen van zijn gemeenteraad het verzoek ontvangen om zo snel mogelijk op te stappen. De man heeft zich na de ramp met de monstertruck ook als zodanig gedragen. Als een monster. Lekker ambtelijk en dus mechanisch. In plaats van zich sensitief te bekommeren over de slachtoffers van de ramp, is hij eerst naar kantoor gesneld om vast te stellen of er wel een vergunning was afgegeven en of die vergunning juridisch het hele evenement afdekte. Eigenlijk was hij alleen nieuwsgierig of zijn eigen rol goed was afgedekt. Zodat hij schadeloos het avontuur in kon met letselschade advocaten en andere gelukzoekers die in zijn visie uit waren op een flinke gemeentelijke schadeloosstelling. Zijn conclusie: “De vergunning was terecht verleend”.

Alleen al de arrogantie waarmee hij bleef vasthouden aan de juistheid van de gevolgde procedure heeft hem uiteindelijk de kop gekost. Niet zozeer de feiten maar het algemene gevoel. En hoe raar het ook klinkt: het siert de man dat hij uiteindelijk wakker is geworden. En als we het dan over sieren hebben: Laat vooral ook die Blatter zijn verantwoordelijkheid nemen en hetzelfde doen.

En tot slot nog voor onze Beau: ik heb begrepen dat er ideeën bestaan voor een nieuw programma. Ik hoorde iets van “De plaat voor je kop-show” Doelgroep: arrogant Nederland. Ik zou mijn vinger opsteken want het is echt iets voor jou.

 

Brompot 

 

  

1 opmerking:

  1. Weer een reden om toch maar geen tv aan te schaffen.

    Vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen