Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 mei 2015

Teleurstelling..

Het stond op voorhand al vast: Trijntje Oosterhuis zou de voorrondes van het songfestival niet overleven. Enerzijds vanwege het ronduit waardeloze lied, anderzijds vanwege het gebrek aan uitstraling. En wat daar nog als sausje overheen druipt is het feit dat weliswaar een goede stem heeft, maar dat er daar drieduizend van in een dozijn gaan. Als Anouk dit lied had gezongen of wellicht Ilse de Lange, dan hadden we de voorrondes ruimschoots gehaald. Gewoon omdat deze mensen beschikken over een geluid wat ver boven de rest uitsteekt.

Nu ben ik geen specialist, dat zeker niet, maar wel een gemiddelde muziekliefhebber. Laten we maar zeggen “een eindgebruiker”.  En uiteindelijk bepaalt die categorie het succes van de artiest. Misschien dat de Tros deze wijsheid op een blauw tegeltje kan verven en vervolgens cadeau kan doen aan alle kandidaten die mogelijkerwijs de illusie hebben het op zo’n festival ver te kunnen schoppen.

Ik hoor namelijk in de verte een aantal mogelijke kandidaten kraaien dat ze er wel zin in hebben om zich aan te melden. Ik hoorde geluiden over O’G3NE en Dries Roelvink. De eerste onuitspreekbare club heeft hetzelfde probleem als Trijntje en over de laatste wil ik het al helemaal niet hebben. Ik moet er niet aan denken in wat voor een outfit hij op de b├╝hne zou verschijnen. Waarschijnlijk iets van een strak gevulde bananenschil waarmee hij vervolgens op zijn ongezond bruine zonnebankmuil pleurt.

Hoe dan ook: het Festival is voor ons voorbij en we kunnen het weer hebben over de zaken van alledag. Zaken zoals bijvoorbeeld het ingestelde burkaverbod en de intrekking van de kandidatuur van Michael van Praag om voorzitter te worden van de FIFA. Dat is die corrupte voetbalclub van Sepp Blatter waarvan de hele wereld vindt dat ie als voorzitter op moet stappen behalve degene die het voor het zeggen hebben. Die worden door de “koning” vorstelijk beloond om hem toch vooral in zijn stoeltje te laten zitten.

Ik vind het allemaal een beetje een slappe hap. Of je wil voorzitter worden en gaat tot het gaatje, of je wilt het niet. Maar hou dan vooral je mond en blijf buiten beeld. Nu blijkt achteraf, het aapje komt nu uit de mouw, dat Michael helemaal niet voor het voorzitterschap ging maar vooral bezig was om die Sepp weg te krijgen.

Wel, dan had hij die inmiddels over de balk gesmeten tonnen aan KNVB campagne-geld beter rechtstreeks over kunnen maken op de rekening van de FIFA-stemmers. Daarmee had hij zijn eigen geloofwaardigheid behouden en tevens zijn doel bereikt. Deze beproefde smeergeld-methode past namelijk volledig binnen de filosofie van de corrupte wereld- voetbalbond. Succes verzekerd !

Brompot

 

1 opmerking:

 1. Het songfestival is volledig aan mij voorbij gegaan.
  Foto's van Trijntje in ongelofelijke outfits heb ik wel bekeken.
  Nog even de naweeen en volgend jaar weer meer van hetzelfde.

  De FIFA en UEFA hebben ook weer laten zien dat politiek meestal onfris is.

  Ach, ik begrijp je bezwaren.

  Maar samen kunnen wij hier ook iets aan veranderen .........

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen