Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 juli 2015

Vakantietijd

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar ik neem tijdens de vakantieperiode geen vakantie. Dat doe ik al jaren niet meer en ik moet zeggen, dat bevalt prima. Het is geweldig leven als vijfenzeventig procent van de BV Nederland over de grens joept en zich er een poosje niet meer mee bemoeit. Dan heb je eindelijk tijd om eens rustig “je ding” te doen. 

Dat begint al met de dagelijkse files die in één keer zijn doorgeschoven naar Frankrijk, Duitsland of andere verre oorden. In ieder geval ver genoeg om hier thuis daags een uurtje reistijdwinst te boeken. Omdat ook de “flitsers” op vakantie zijn, kun je bovendien lekker diep op het gas trappen zodat je nog wat aanvullende tijdwinst boekt.

En eenmaal op het werk kun je tot je tevredenheid vaststellen dat het ook daar tot een oase van rust is gekomen. Geen eindeloze vergaderingen, geen gezeur over gezeur, geen moeilijke gesprekken, weinig mailtjes en vooral geen gerinkel van je telefoon. Gewoon onder het genot van een lekkere bak koffie je tijd volmaken om vervolgens weer keurig binnen een redelijke tijdsgrens thuis te arriveren.

Op het politieke vlak is het eveneens stil. “Ze” zijn op reces. Een weekje of acht geloof ik. Een aantal politici gebruiken deze tijd om “in den vreemden” op een door de overheid gesubsidieerd veldbedje aan een zwembad wetgeving te bedenken en een aantal vindt het nodig om zich te verenigen met het achterblijvende plukje werkers. Die lopen dan onder het motto “kijk mij eens één zijn met het volk” achter een vuilniswagen of schoffelen een perkje.

Ook de Koninklijke padvinderij is met vakantie. Ik heb begrepen dat onze koninklijke hopman samen met de akela en de welpjes nu ergens in Griekenland aan het spelevaren zijn met de speedboot. Dat kan gelukkig weer want de euro-stroom richting Griekenland is inmiddels goed op gang gekomen. Ik heb begrepen dat hij met zijn bootje ook nog een beetje sociaal bijbeunt door hier en daar wat verdwaalde Syriërs uit het water te trekken. Hij belt dan wel eerst de portier van de BV Nederland of we nog niet aan het afgesproken aantal van 2047 vluchtelingen zitten. Anders moet hij ze van Rutte laten gaan.

Het is dus een heerlijke periode waarbij ook de komkommers ongecontroleerd door het nieuws razen. Op TV  krijgen we elke dag herhalingen voorgeschoteld die worden aangevuld met een paar uur 4-daagsenieuws uit Nijmegen. Daar is de uitgerangeerde Fons van der Poel de weg op gejaagd om in zijn nadagen nog wat diepgravende interviews te houden met de wandelaars. Zo hoorde ik hem aan een strompelende wandeldebiel de vraag stellen of het nog een beetje ging. De man was tot aan zijn knieën versleten, zijn leuter sleepte over het asfalt, hij had twaalf blaren maar het ging allemaal nog prima. Hij ging “het kruisje” wel halen.  De sukkel.   

Maar dan, als iedereen weer terug is en zich warm begint te lopen om de BV weer aan te trappen, dan gaan wij op vakantie. Naar het inmiddels leeggelopen zuiden met heerlijke lege stranden en een zalige rust.

Brompot.

2 opmerkingen: