Totaal aantal pageviews

donderdag 15 oktober 2015

Koninklijke uitgaven…


En ja hoor, het was weer tijd voor de jaarlijkse koninklijke vlootschouw in de tweede kamer. Met dit jaar in de hoofdrol de totale kosten van de bv Oranje en als dankbare bijrol zowel de groene Draeck als de speedboot van Alex. De schouw besloeg een uurtje en als resultaat een aantal afspraken met betrekking tot een kliko vol zinloze vervolgonderzoeken om te bezien of het bij de Oranjes thuis allemaal nog wat goedkoper kan. Uiteraard luidt het antwoord zoals te doen gebruikelijk “nee” om het er vervolgens volgend jaar weer over te hebben.

Toch was het dit jaar iets anders want na jaren van gesteggel over die groene klote Draeck, ging het dit jaar vooral over het betalen van vermogensbelasting door onze doorluchtigheid. Het schijnt dat hij over zijn totale vermogen niets hoeft te betalen. Dat is opgenomen in de grondwet en als je die al wenst te veranderen dan heb je pech want volgens Rutte gaat dat niet gebeuren. En dat is, wel beschouwd, voor sommigen natuurlijk best jammer.

Neem ene Wilders. Die had dan mooi een wetsvoorstel in kunnen dienen om het heilige artikel één, over discriminatie, te wijzigen. Hij had wellicht een voorstel in kunnen dienen om uitzonderingen te maken voor Marokkanen, voor aanhangers van de islam, voor vluchtelingen, uiteraard ook Grieken, aanhangers van Europa, nepparlementen en tot slot iedereen die het niet met hem eens is. Aangezien een meerderheid van het ééncellige deel van onze bevolking tegenwoordig achter deze idioot aansukkelt, zou het wel eens een succes kunnen zijn geweest. Natuurlijk had dan ook meteen het artikel van de vrijheid van meningsuiting moeten worden herschreven. Stel je voor dat zo’n in een bungalowtent wonende, en door de kou verkleumde vluchteling een kritische noot kraakt… Die zou je dan toch meteen van de camping af trappen ?

Zoals gezegd wordt er dus serieus gesproken over de verlaging van de kosten van het koningshuis. Dat het allemaal een stuk goedkoper kan. Die groene schuit kunnen ze volgens Pechtold ook zelf wel van een likje verf voorzien, gras kunnen ze ook zelf wel maaien en als Max eens wat vaker tv kijkt kan ze ook zelf wel een keertje koken. Heel Holland bakt tegenwoordig en in het kader van de inburgering geldt dat ook voor haar. Toch blijven de pijlen gericht op het vermogen van de “van Oranjes”. Elke vermogende landgenoot moet zijn bijdrage leveren, dus ook de box van Alex moet maar worden uitgekrabd.

Uiteraard gaat dat niet van vandaag op morgen. Zoals gezegd moet er iets binnen de grondwet worden aangepast. En dat vreet tijd. Dat vreet zelfs zoveel tijd dat onze puntmuts zich prima kan laten adviseren door tante Christina. Dat is die zus van zijn moeder die het allemaal heel scherp ziet. Haar vermogen ligt nu ergens ondergebracht in Guernsey, een Europees belastingparadijs voor de Engelse kust.

Dat zal voor Alex allemaal te dicht bij zijn. Ik denk dat hij meer gaat voor de Kaaimaneilanden in de stille Zuidzee. Een prachtige natuur met altijd lekker weer. Een belastingparadijs waar het in alle opzichten goed toeven is. Ik vraag me dan alleen nog af hoe het met de financiering van de aanlegsteiger voor de speedboot moet. Ik heb wel een vermoeden…

Brompot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten