Totaal aantal pageviews

zondag 25 oktober 2015

Verzet in de polder...

Ik vraag me wel eens af wat nu de werkelijke reden kan zijn dat er zo zwaar wordt geageerd tegen mede- aardbewoners die vanwege de ellende in hun eigen land, hier een veilig heenkomen proberen te vinden. Moet ik het nu zien als een vorm van Hollands egoïsme, is het afgunst vanwege de aandacht, gaat het om hun geloof, huidskleur of om een “weet ik veel wat voor een achterlijke reden”. Ik begrijp er echt geen snars van. Ervan uitgaande dat ons land is gebouwd op een aantal stevige sociale peilers, kan ik niet begrijpen dat we er op deze volstrekt asociale manier mee om moeten gaan.

Als ik echter de deelnemers aan de diverse gemeentelijk informatiebijeenkomsten zie acteren, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het hier gaat om volk wat vooral zelf stevig profiteert van de sociale peilers. En als je dat dan weer doortrekt, dan komt de kreet egoïsme wel heel erg prominent in beeld. Blijkbaar zijn we nog steeds bang dat deze vluchtelingen hier de ruif komen leeg-eten en dat er vervolgens niets meer overblijft voor het “eigen volk” wat de gemeentelijke bijeenkomsten tracht te verstoren.

Het is overigens ook het beeld wat onze nationale “verzetsheld” van de PVV oproept. Dat men ons land komt “kaal” vreten en dat er vervolgens voor onze eigen steuntrekkers niets meer overblijft. Ik hoor onzin-verhalen over voorrang bij de verdeling van sociale woningbouw, over verkrachtingen, over diefstal, enge ziektes en nog een dozijn andere ellende wat volgens zeggen als een regelrechte vloek over ons zal worden uitgestort.

En dan natuurlijk het fenomeen dat de vluchteling protesteert tegen de behandeling die men hier krijgt. “Waar halen ze het gore lef vandaan”, hoorde ik iemand roepen. Wel, ik vraag mij dan af wat deze protesterende vrouw zou doen als ze voor haar echtgenoot zou moeten vluchten en ergens in een blijf-van- mijn-lijf tent op de Mokerhei zou worden ondergebracht. En dan zonder kachel, tot haar knietjes in de modder, met een paar tientjes zakgeld in de maand en vijfhonderd protesterende idioten die haar het liefst in een afgrond zien storten. Ik denk dat binnen een uur onze nationale janktruus Froger met een camera op de camping zou verschijnen en er absolute schande van zou spreken.

Tot slot nog een boodschap in de richting van Wilders. Onze volksmenner is er namelijk van overtuigd dat de vluchtelingen in zulke grote getale ons land binnenstromen dat het gevaar bestaat dat ze de BV Nederland gaan “overnemen”. Ik heb hier even over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het misschien niet eens zo'n slecht idee zou zijn. Mij bekruipt zo langzamerhand het gevoel dat deze vluchtelingen over een hogere ontwikkeling, een hogere intelligentie en zeker ook een hoger sociaal gevoel beschikken dan menig protesterende en PVV aanhangende autochtoon. Misschien iets om tijdens de komende verzetsdaden bij stil te staan...Brompot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten