Totaal aantal pageviews

vrijdag 5 februari 2016

De kinderombudsman..

Het is altijd weer mooi om te zien, dat als er iets gebeurt wat ook maar in de verste verte met onze kinderen van doen heeft, we meteen collectief in de stress schieten. We brengen vervolgens spontaan ons digitale modderkanon in stelling, en knallen vol emotie alle blauwe facebookverf van de binnenzijde van ons beeldscherm. Zo boos als we zijn.


Neem dat gedoe rond de kinderombudsman. Die moet van zijn baas per april het veld ruimen omdat hij in de ogen van diezelfde baas niet voldoet. Een gewone normale actie die wellicht in het normale bedrijfsleven duizend keer per dag wordt toegepast. En dan vinden we het allemaal geweldig want wat is er mooier dan het leedvermaak wat ontstaat na het van een sokkel schieten van een mislukte topper die niet meer voldoet.

Maar goed, het gaat hier om een kinderombudsman en zoals gezegd koppelen we dat direct aan het wel en wee van onze kinderen en vinden er dan ook meteen iets van. Ik ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van de protesterende bevolking niet eens van het bestaan van deze figuur afwist. En als je dezelfde bevolking zou vragen of ze de aanstelling van zo'n figuur nuttig zouden vinden, dan kan ik het Hollandse antwoord er wel bij raden: “wat moet dat kosten, wat is het nut” en tot slot: “dat heeft mijn kind niet nodig ”.

Voorlopig echter ziet het ernaar uit dat ombudsman Reinier van Zutphen niet verder gaat met Marc Dulleart en dat de laatste zijn carrière binnenkort gaat beëindigen. Hij gaat afbouwen bij de cliniclowns waar hij dan zijn laatste jaren incognito nog nuttig kan besteden.

Inmiddels is al wel de strijd om de opvolging losgebarsten. Het gonst van de geruchten en de namen fladderen door de lucht. Zo werd de naam van Benno L genoemd, maar vanwege het feit dat deze “kindervriend” tegenwoordig in Duitsland woont, is dat geen optie. Ik hoorde ook de naam van Jan Slagter voorbij vliegen. Jan is de baas van omroep MAX en naar verluid is hij het toenemende incontinentie-gehalte van de leden van zijn omroep helemaal zat en is hij in voor een nieuwe uitdaging. Volgens zeggen zou Jan inderdaad een ideale kandidaat zijn voor de functie van kinderombudsman. Hij is zich, zoals dat heet, inmiddels langs de zijlijn aan het warm lopen.

Zo heeft hij zijn eenenvijftig jarige en inmiddels hoogbejaarde echtgenote aan de kant gezet en is op zoek gegaan naar jeugdig elan om de functie straks vol overgave te kunnen vervullen. Wat dat betreft is hij natuurlijk een echte doordouwer en gaat hij zelfs nog verder dan het bekende gaatje.

Zo heeft onze éénenzestig jarige Jan recent een enorme verdiepingsslag gemaakt en is hij een relatie begonnen met het dertigjarige dochtertje van Jan Marijnissen, ooit voorman van de SP. Een donkerrode muts uit een donkerrood nest die in datzelfde nest onze potentiele ombudsman het broodnodige sociale kindergevoel poogt bij te brengen.

Of het uiteindelijk allemaal voldoende zal zijn blijft nog de vraag. Maar dat maakt Jan niet zoveel uit. Hij steekt er voorlopig vol enthousiasme zijn hele ziel en zaligheid in.Brompot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten