Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 september 2016

Ellende op een schoolpleintje...

Ofschoon we tegenwoordig wel wat gewend zijn, berichten over oorlogen, terreur en hang-tuig aan de richel zijn nu eenmaal aan de orde van de dag, schrok ik vanochtend behoorlijk toen ik de krantenkop van het plaatselijke nieuws las: "Vader van drie kinderen wordt afgetuigd op schoolplein". Vervolgens een heel relaas van de gebeurtenissen. Het zet je aan het denken waarbij vooral de vraag opborrelt rond het bekende wie, wat, waar, hoe en het waarom met daarbij een aanvullende vraag rond het gemiddelde aantal aanwezige hersencellen van de drie daders inclusief die van het slachtoffer.

In eerste instantie dacht ik dat deze vader in elkaar geslagen was door zijn drie zoons. Maar de combinatie tussen het schoolplein van de basisschool en de leeftijd van de daders van zo rond de twintig, leerde mij dat ze te vaak hebben moeten "blijven zitten" om nog als leerling te kunnen worden aangemerkt. Alhoewel, gelet op het gedrag zou het zomaar kunnen.

Dan borrelt de vraag over het waarom. En dat wordt altijd afgedaan als een "privé-zaak" die dan vaak weer te maken heeft met problemen in de familie of op het zakelijke vlak. Wellicht in combinatie met een moeilijke jeugd. Kortom: de advocaat van het drietal zal ongetwijfeld de absolute noodzaak van dit publiekelijke optreden gaan uitleggen waarna het drietal met een taakstrafje of een bekeurinkje weer naar huis kan.

Eigenlijk moet het helemaal niet gaan over de hoofdrolspelers maar veel meer over de impact die het heeft op de kinderen. We hebben het hier over een basisschool met leerlingen die bezig zijn een basis te leggen voor hun verdere leven. En die worden geconfronteerd met een ordinaire mat-partij van een stelletje idioten met maar één belang: eigen belang. 

De kinderen worden ondertussen, zoals te doen gebruikelijk, in de rol gedrukt van "kind van de rekening" waarbij de hoogte van deze nota waarschijnlijk noopt tot een langdurig traject van afbetalen. 

Ik vraag mij ondertussen af hoe het met de kinderen van de "gemepte" vader gaat.

Kan me er op dit moment namelijk geen enkele voorstelling bij maken...

Bart         

2 opmerkingen:

  1. Idd kippenvel wat heb ik het te doen met iedereen die getuigen van is geweest mijn dochter durft niets meer in onze huis te slapen zinloos geweld ook nog ja stoer dat je zo'n stoere laffe ik moet me in houden waar gaat dit heen en ook nog op een schoolplein waar kinderen les krijgen ik hoop dat ze me maken wat ik zie pijn verdriet angst sorry geen woorden voor ruzie maken is al erg maar dit even zomaar zinloos geweld ik heb er geen woorden voor me Kids en zoveel meer kinderen en wat denk je van de mensen die het gezien hebben nou levens lang tbs moet je ze geven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en weet je wat er nog erge is dat het gemunt is op een ander ouder met de naam b s
    dus vraag me af gaat het nog erger worde daaro
    skande

    BeantwoordenVerwijderen